Fri fragt ved køb over 500,-         Altid gratis levering i Ballerup Kommune         Gratis afhentning på lager

Vi fejer Costa Ricas 200 års uafhængighed!

Hele september måned tilbyder vi GRATIS LEVERING

Hvorfor Costa Rica?

KVALITET

Costa Rica har perfekte vejrforhold og geografiske betingelser der gør det muligt for kaffebærerne, at vokse og modnes i det ideelle tempo og dermed opnå ubeskrivelige smagsnoter og en verdensberømt kvalitet

Høj-kvalitets kaffe har været og er forsat både en seriøs forretning og en stolhed for costaricanerne. Standarden på den costaricanske kaffer er faktisk så høj at det er ulovligt at dyrke andet end sorten Arabica i landet.

Arabica kaffebønner trives i høje landområder og fugtige klimaer - begge hvilket Costa Rica har i overflod. Grundet det store antal aktive og uddødede vulkaner, har landet både en meget næringsrig jord fra tidligere vulkanudbrud samt højtliggende bjergområder med et koldere klima. Det har også en stor tilgængelighed af løv, der gør det muligt for kaffeplanterne, at vokse i skygge. Når kaffeplanten gror i skygge, modner kaffebærrene i et langsommere tempo hvilket giver dem tid til at opsuge jordens næringsstoffer og smagsstoffer og dermed udvikle mere komplekse og fuldendte smagsnoter.


TRADITION

Mange danske virksomheder importerer de grønne kaffebønner for derefter at riste dem i Danmark. Vi, lægger i modsætning hertil, vores tillid til erfaringen, fra et land fuld af eksperter på området.

Costa Rica har dyrket kaffe i mere end 200 år og kaffehandlen har udgjort landets grobund og gjort landet til det, det er i dag. Landets udvikling af jernbaner, hospitaler, teatre, universiteter mv. blev bygget takket være kaffeeksporten.

Landets kaffebønneproduktion er kendetegnet ved sin store andel af små landmænd, hvoraf mange er gået sammen i kooperativer. Ca. 90% af de costaricanske kaffeproducenter ejer små og mellemstore gårde. Denne historiske tendens til jordbesiddelse har bidraget meget til landets relative velstand sammenlignet med andre lande i regionen.

I generationer og generationer, dedikerer familier og virksomheder hele deres liv for, at støtte de kaffeproduktionsprocesser der er med til at opnå noget af den bedste kaffe i verden.


Nysgerrig?... Tjek Costa Ricas struktur omkring kaffeproduktion 

Video produceret af Costa Ricas Kaffe Institut (ICAFE - Instituto del Café de Costa Rica)